На виставці «Блокпост Пам’яті» у ВРУ показали історію подвигу військового з Кропивницького Євгенія Тельнова

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Верховній Раді України розгорнуто виставку «Блокпост Пам’яті», одним із героїв якої  є військовий із Кропивницького Євгеній Тельнов.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, виставка «Блокпост Пам’яті» – авторський меморіальний проект волонтера, пошуковця, голови громадської організації «Міжнародна асоціація дослідників фортифікації «Цитадель» Павла Нетьосова.

В експозиції представлені матеріали, що розповідають про події на Сході України, про загиблих у результаті військової агресії українських військових та добровольців.

Виставка «Блокпост Пам’яті» складається з тридцяти вітрин, зібраних із ящиків з-під боєприпасів, та обладнана монітором, на якому демонструється відео, під кожен елемент експозиції створено один або декілька інформаційних сюжетів або документальних фільмів.

Вітрини заповнені артефактами та предметами, зібраними на полі бою поряд із тілами загиблих українських військових, у ході місії «Евакуація 200» Міністерства оборони України, яка розпочалася 1 вересня 2014 року та триває досі. Кишенькові іконки, натільні хрестики, уривки документів, шеврони та інші особисті речі представлені в експозиції, на внутрішній поверхні кришки кожної з вітрин розміщені фотографії з місць, де ці речі були зібрані – курган Савур-Могила, Іловайськ, Дебальцеве.

Окрім того, на виставці представлені персональні вітрини загиблих в «неоголошеній війні» добровольців, бійців збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії України. На внутрішній поверхні кришки такого ящика – фотографія бійця, під склом – особисті речі, які передані сім’ями загиблих.

Виставка триватиме по 20 січня.

Одним із героїв цієї виставки є  військовий із Кіровоградщини Євгеній Тельнов.

Євгеній Тельнов народився  20 листопада 1961 року у Кропивницькому. Проходив службу в в/ч 7429 м. Київ. Звільнений у запас в травні 1982 р. 10 червня 2014 р. Прибув до батальйон спеціального призначення «Донбас» в с. Нові Петрівці. З 13 липня по 31 серпня перебував у зоні АТО (Артемівськ, Попасна, Іловайськ).  За позивним «Усач» служив у 3 взводі 1 роти окремого батальйону спецпризначення «Донбас».

26 серпня був поранений уламком міни на околиці Іловайська. Після реабілітації продовжив службу в зоні АТО, де і загинув у засідці, організованій терористами.

16142523_1372605529481090_1725408776646499713_n

25 лютого 2015 року Кропивницький попрощався зі своїм славним земляком – Євгеном Тельновим, бійцем батальйону “Донбас”, який загинув 15 лютого під Маріуполем.

21 серпня 2015 року донька героя Вікторія Євгенівна у міськраді отримала посмертну відзнаку батька від виконавчого комітету міської ради Кропивницького „За заслуги” ІІ ступеня.

12 лютого 2016 року у кропивницькому НВО “ЗОШ №17” відкрили меморіальні дошки на честь випускників школи Євгена Тельнова та Сергія Татарчука.

На початку липня 2016-го у Національній гвардії провели змагання на кращий гранатометний розрахунок (РПГ-7В) пам’яті героя АТО, бійця батальйону “Донбас” Євгенія Тельнова.

У листопаді кропивничанина з батальйону “Донбас”  Євгена Тельнова посмертно нагородили орденом «Народний герой України».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар