Більше 4 км однієї з доріг на Кіровоградщині стали повністю непридатними для руху транспортних засобів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Період збору урожаю сільськогосподарських культур стає справжнім випробуванням для мережі автомобільних доріг Кіровоградщини. Оскільки область аграрна, саме сільське господарство є основним джерелом заробітку її жителів, тож кожен намагається витиснути по-максимуму і з землі, і з продажу вирощеного на ній врожаю. От і виходить, що при перевезенні зернових, масляних чи інших культур аграрії намагаються зекономити на транспортних витратах перевантажуючи автомобілі в рази.

Повідомляє прес-служба САД у Кіровоградській області.

Зношені роками експлуатації дороги не просто витримують.  Сучасна інтенсивність руху транспорту та навантаження в рази вищі, ніж в роки будівництва цих доріг. Тотальне недофінансування дорожньої галузі тех. Відбилося на якості доріг вибоїнами, колійністю, тріщинами та регулярним новоутворенням ямковості. І як би не старалися дорожники зберегти дороги, всі старання будуть марними доти, доки не буде вирішене питання з перевезення вантажів автомобільним транспортом, як на законодавчому рівні, та к і в реальному виконанні передбачених обмежень.

Не секрет, що саме Кіровоградщина є колискою театрального мистецтва України і вже багато років поспіль і аматори, і професіонали щороку збираються на малій батьківщині корифеїв, рідному селі видатного драматурга Івана Карпенка-Карого у рамках фестивалю «Вересневі самоцвіти» у селі Арсенівка Кіровоградського району. Цей мальовничий куточок природи вже є туристичним об’єктом, та недосконале транспортне сполучення різко знижує його шанси стати прибутковим туристичним об’єктом.

 Відрізок дороги місцевого значення, що сполучає села Оситна, Веселівка та Арсенівка цьогоріч був фактично зруйнований перевізниками цукрового буряку. Окрім винесення на проїжджу частину великої кількості бруду з полів, що несе небезпеку для учасників руху, вони практично розбили дорожнє покриття. Про це свідчить акт обстеження дороги, що було проведене на початку тижня спеціальною комісією до складу якої увійшли представники Служби автодоріг, Облавтодору, поліції та райавтодору, який її обслуговує.

В результаті цього обстеження комісія зробила висновки, що ділянка автомобільної дороги місцевого значення С121313 від а/д Т-12-12 – Мар’iвка-Веселiвка-вихід на а/д Т-12-01 км 8+100-км 12+400, протяжністю 4,3 км. повністю непридатна для руху транспортних засобів.

Слід зазначити, що по даному шляху рухається і рейсовий автобус, і шкільний. Тож в результаті несовісних дій аграріїв життя і здоров’я десятків людей знаходиться під загрозою, адже рух транспорту за таких умов є дуже небезпечним.

 Дана ділянка дорога має білощебеневе покриття, шириною 6 м., ремонт якого було проведено у червні 2015 року (вартість робіт з ремонту білощебеневого покриття з додаванням нового матеріалу склала 143,7 тис.грн).

Для приведення даної ділянки до належного експлуатаційного стану необхідно виконати роботи з  очищення проїзної частини від нанесеного ґрунту та провести ремонт білощебеневого покриття із додаванням нового матеріалу.

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області звертається до перевізників дотримуватися допустимих норм навантаження та спільними зусиллями зберегти існуючу мережу автомобільних доріг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Більше 4 км однієї з доріг на Кіровоградщині стали повністю непридатними для руху транспортних засобів

Коментарі заборонені.