Облрада відмовилась передавати Пантаївську школу-інтернат на баланс Олександрійської міськради

Сьогодні, 18 листопада, депутати Кіровоградської обласної ради не підтримали проект рішення про передачу майнового комплексу Пантаївської школи-інтернату на баланс міської ради Олександрії.

Підтримали цей проект лише 28 депутатів.

Нагадаємо, раніше питання Пантаївського інтернату вже піднімалося на сесії облради. За пепереднім рішенням, його залишили на обласному фінансуванні. Водночас було змінено профіль закладу. Тобто, з нового навчального року в Пантаївському інтернаті планували облаштувати спеціалізовану школу військово-спортивного напрямку, з кадетськими класами.

Але наразі, воно постало знову. Це питання викликало бурхливе обговорення у залі.

Депутат Людмила Давиденко, яка є заступницею міського голови Олександрії, заявила, що цей навчальний заклад місту не потрібен, оскільки на баланс міськради вже передано багато навчальних закладів, фінансування яких лягло на плечі міського бюджету.

У залі також виступив представник профспілки Пантаївського інтернату Юрій Переверзєв.

Він наголосив на тому, що батьки дітей та викладачі категорично проти передачі інтернату з обласного балансу на баланс Олександрії. На їх думку, в разі передачі, школу-інтернат не зможуть відвідувати діти з сіл інших районів.

Натомість, заступник голови ОДА Сергій Коваленко наголосив, що зберегти заклад і його спеціалізацію можливо лише після передачі його на баланс міста Олександрія.

Не займатися популізмом у залі, закликав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. За його словами, виділяти десятки мільйонів гривень на заклад де навчається 7 учнів, не є нормальним.

Депутати не прислухалися до прохань представників ОДА, і залишили Пантаївський інтернат на балансі області.

Проектом рішення передбачалося надати згоду на безоплатну передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Кіровоградської області до комунальної власності міста Олександрія Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, що розташована у селі Пантаївка.

Читайте також: У Кропивницькому мітингують обурені реформами освітяни

Поширити:

Залишити коментар:

коментар