Кіровоградщина лідирує в Україні за кількістю пасік

© Unsplash

Кіровоградська область є лідером в Україні за кількістю пасік та бджолосімей – їх у регіоні зареєстровано понад 4,7 тис. та 242,8 тис. відповідно.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією “Укрінформу”.

У регіоні виробляється близько 4 тис. тонн меду за рік. У структурі виробництва левову часту, а саме 97%, займають дрібні господарства. Понад 60% пасік в області – невеликі, до 50 бджолосімей.

“Кіровоградська область є беззаперечним лідером за чисельністю бджолосімей та кількістю пасік. Станом на 1 липня 2024 року в єдиному державному реєстрі виробників потужностей первинного виробництва меду зареєстровано понад 4,7 тис. пасік, на яких утримуються 242,8 тис. бджолосімей. При цьому їх чисельність зростає з кожним роком”, – прокоментувала директорка департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова.

За інформацією департаменту, цьогоріч склалися несприятливі для медозбору погодні умови. Холодна весна та аномальна спека влітку значно скоротили періоди цвітіння медоносних культур. Недостатність кормової бази, особливо у весняний період, зумовили повільний весняний розвиток бджолосімей, внаслідок чого очікується зменшення обсягів виробництва меду.

Читайте також: Мешканці Кіровоградщини можуть отримати кошти на розвиток свого господарства

Поширити:

Залишити коментар:

коментар