Неефективне управління коштувало Устинівській громаді 22,2 млн грн

© pixabay.com

Під час перевірки Устинівської громади державні аудитори виявили, що неефективні управлінські дії та непродуктивні витрати коштували громаді майже 22,2 млн грн. З цієї суми 12,1 млн грн – недоотриманий дохід від оренди земель та комунального майна.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Держаудитслужби.

За словами аудиторів, у громаді є проблеми із нормативною грошовою оцінкою земель: в окремих населених пунктах її не поновлювали понад 10 років. Місцевий бюджет недоотримав майже 1,8 млн грн від оренди землі та водних об’єктів (у тому числі через непроведення повторної нормативної грошової оцінки землі та відсутність роботи із переукладання договорів оренди земель).

Частину сільськогосподарських земель загальною площею майже 80 га протягом багатьох років узагалі не використовували та не здавали в оренду, тож громада втратила можливість отримання додаткових надходжень.

Крім того, понад 7,1 млн грн, виділені з місцевого бюджету на благоустрій громади, були використані для утримання місцевого комунального підприємства. У громаді на 2021–2025 роки діє Програма благоустрою населених пунктів Устинівської селищної ради, згідно з якою КП «Комунальник» має виконувати заходи з благоустрою територій, озеленення, надання побутових послуг населенню тощо. Проте з усіх коштів, виділених на виконання цієї програми, на благоустрій було витрачено лише 877,3 тис. грн. Решта понад 7,1 млн грн пішли на виплату заробітної плати працівникам підприємства та забезпечення його власної діяльності, хоча підприємство має самостійно заробляти на своє утримання.

Аудитори надали селищній раді пропозиції та рекомендації, які допоможуть виправити порушення та підвищити ефективність діяльності громади.

Звернутися до Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області можна за номером: 066 734 05 54. Графік роботи Управління: з понеділка по четвер – із 09.00 до 18.00, у п’ятницю – до 16.45. Субота та неділя – вихідні.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар