Власник «колізею» хоче через суд здешевити землю у центрі Кропивницького

© urban3p

ПП «Еліт Інвест Агро», яке купило в Кропивницькому майновий комплекс на вулиці Шульгиних, 38, прозваний «колізеєм», продовжує судитися для зменшення вартості землі під спорудою.

Про це пише видання «Наші гроші. Регіон», повідомляє Перша електронна газета.

«Еліт Інвест Агро» через «Прозоро. Продажі» викупило недобудову Центру дитячої творчості загальною площею 8356 кв.м. Згідно з договором, у тримісячний строк підприємство має викупити земельну ділянку під цим комплексом, яка належить до комунального майна. Згідно з оцінкою вартості ділянки, яка була зазначена в угоді та умовах продажу, вона вартує 7,1 млн грн.

Проте після того, як ПП «Еліт Інвест Агро» викупило «колізей», фірма звернулася до суду та надала альтернативну оцінку землі. Адвокати підприємства наполягають, що оцінка, яку подало Комунальне підприємство Кіровоградської облради «Регіональний центр розвитку послуг», на балансі якого знаходиться будівля, проведена із порушеннями.

У грудні 2022 року Господарський суд Кіровоградської області відмовив підприємству у задоволенні позову. Проте фірма подала апеляційну скаргу до Центрального апеляційного господарського суду, який базується у Дніпрі. Як ідеться в ухвалі суду від 20 березня, «Регіональний центр розвитку послуг» подав відзив на цю скаргу. Проте суд взяв справу до розгляду. Наступне засідання призначене на 20 квітня. Суд передбачив можливість включення сторін в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Видання зауважує, що ПП «Еліт Інвест Агро» пов’язане з місцевим латифундистом Сергієм Тарасовим.

Нагадаємо, благодійний фонд перетворить недобудову на Кіровоградщині на житло для лікарів.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар