Кіровоградщина продовжить співпрацю із ЄС в аграрній сфері

© EUROUA.com

Обласна рада продовжує пошук можливості допомоги аграріям Кіровоградщини завдяки співпраці із європейськими структурами.

Про це під час пресконференції за результатами відвідин Брюсселя повідомив голова обласної ради Сергій Шульга, інформує Перша електронна газета.

Зазначені питання очільник облради порушив під час зустрічей з депутатом Європарламенту Лукасом Мандлем, з представниками регіонів-членів AER, зокрема з Мартіною Раттінгер.

Він зазначив, що однієї із проблем в діяльності сільгосппідприємств області на сьогодні є потреба в зберіганні вирощеної продукції.

Сергій Шульга нагадав, що область має позитивний досвід співпраці з міжнародними організаціями, завдяки якій аграрії отримали обладнання – рукави – для зберігання зерна.

«Під час спілкування із представниками профільного департаменту ОВА ми попередньо визначили, за якими ще напрямками можемо допомогти нашим аграріям. Це – надання мобільного обладнання про сушіння збіжжя. Восени, як ми знаємо, через погодні умови фермери втратили частину врожаю саме через відсутність засобів для просушування зерна, яке потім можна було зберігати в рукавах», – розповів пан Сергій.

Ще один крок – знайти можливість отримання аграріями мобільних овочесховищ. За словами голови, через зменшення обсягів вирощування овочів на Херсонщині, цю роботу перебирають на себе фермери інших областей, в тім числі й Кіровоградщини. Відтак питання зберігання цієї продукції в області стає дедалі актуальнішим.

Нагадаємо, презентація Кіровоградщини в Брюсселі може відбутися наприкінці травня.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар