У Кропивницькому на набережній збудують три десятиповерхівки

Три десятиповерхівки зведуть в межах вулиць Михайлівської та Миколи Смоленчука в Кропивницькому.

Про це Суспільному розповів керівник пресслужби міської ради Сергій Якунін, повідомляє Перша електронна газета.

За інформацією Сергія Якуніна, міськрада проголосувала за внесення змін до містобудівної документації Генерального плану та Плану зонування території Кропивницького. Земельну ділянку з рекреаційної зони та території зелених насаджень змінили на зону багатоквартирної житлової забудови.

Пояснення стосовно майбутнього житлового кварталу надав представник приватного підприємства “ТЕРРА 2006” Гліб Підковський. За його словами, забудова займе 30% площі земельної ділянки, яку підприємство взяло в оренду. Загальна житлова площа трьох десятиповерхівок складе понад 13 тисяч квадратних метрів.

Будинки зводитимуть з укриттями, біля них облаштують прибудинкову зону, дитячий майданчик. Крім того, забудовник зобов’язується зробити вклад і в благоустрій набережної річки Інгул.

Начальниця управління містобудування та архітектури Ірина Мартинова пояснила, що міськрада і ПП “ТЕРРА 2006” підписали меморандум, згідно з яким забудовник передасть у комунальну власність громади чотири квартири на загальну вартість 4 мільйони гривень. Крім того, у разі невиконання зобов’язань забудовником, договір оренди земельної ділянки із ним розірвуть.

Нагадаємо, у Кропивницькому планують зводити нове житло для переселенців.

Читайте також: На Кіровоградщині представили проекти будинків для переселенців (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар