На Кіровоградщині на держпідприємстві виявили втрати на 90 млн. грн.

© knau.kharkov.ua

Неефективних дій, упущених вигод та непродуктивних витрат на суму 90,7 млн грн виявили під час аудиту ДП «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної с/г дослідної станції Національної академії аграрних наук.

Про це Першій електронній повідомили в пресслужбі управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області.

Так, аудит установив, що протягом 2017–2020 років через отримання нижчої від середньої по регіону урожайності окремих сільгоспкультур господарство втратило можливість отримати додаткові доходи розрахунково на 27,3 млн грн, а через неврахування кон’юнктури ринку щодо актуальних цін на сільськогосподарську продукцію розрахунково втрачено майже 5,2 млн грн доходу.

Крім того, підприємство реалізувало продукції тваринництва за цінами, що не покривають витрат на її виробництво, що призвело до втрати доходів на майже 6,5 млн грн.

Дослідним господарством не досягнуто максимально позитивних економічних результатів для одержання додаткових доходів від реалізації незавершеного виробництва у вигляді посівів сільськогосподарських культур за умови самостійного вирощування та реалізації сільськогосподарської продукції на понад 15,5 млн грн (розрахунково).

Через незабезпечення належного контролю за виконанням умов договорів, непроведення претензійно-позовної роботи та пропуск строку позовної давності дослідне господарство втратило боржників у зобов’язаннях та, як наслідок, зазнало непродуктивних витрат та втратило активів на майже 9,3 млн грн. А через недотримання податкового законодавства та загальнообов’язкового державного соціального страхування підприємство сплатило майже 1,2 млн грн штрафних санкцій.

Зношеність матеріально-технічної бази та несвоєчасність її оновлення зумовили потребу залучення сторонніх суб’єктів господарювання та фізичних осіб до проведення сільськогосподарських робіт, що призвело до відволікання коштів підприємства та додаткових витрат на 17,3 млн грн.

Читайте також:

Кандидата в нардепи і начальника УЗЕ Духна звинувачують у тиску і зловживанні владою

Справу ексдиректорки “Червоного землеробу” передали до ВАКС

Поширити:

Залишити коментар:

коментар