Щоб купити «Кіровоградобленерго», ДТЕК Ахметова пропонує низку зобов’язань

© Vlad Fomin

ТОВ «ДТЕК МЕРЕЖІ» запропонувало зобовʼязання в рамках справи про економічну концентрацію при купівлі ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Антимонопольного комітету.

Згідно з повідомленням, комітет здійснює розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання «ДТЕК МЕРЕЖІ» (м. Київ) акцій ПрАТ «Кіровоградобленерго», що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

Під час аналізу матеріалів справи та оцінки впливу заявленої концентрації на конкурентне середовище на суміжних товарних ринках комітет встановив наявність можливих негативних ефектів на ринках оптової реалізації та постачання електричної енергії.

На виконання вимог ст. 31 Закону України «Про захист економічної конкуренції» ТОВ «ДТЕК МЕРЕЖІ» надала пропозиції щодо зобов’язань, які готові взяти на себе учасники концентрації для усунення потенційного негативного впливу концентрації на конкуренцію, та дозволяють Антимонопольному комітету України прийняти рішення про надання дозволу на концентрацію, такого змісту:

З метою пом’якшення потенційного негативного впливу концентрації на конкуренцію на ринках електричної енергії після здійснення запланованої концентрації ТОВ «ДТЕК МЕРЕЖІ» готове забезпечити:

Придбання ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» на конкурентних засадах електричної енергії для компенсації технологічних витрат при розподілі електричної енергії, а саме: (1) на тендерних або інших конкурентних засадах, що передбачають конкурентний відбір продавця-переможця, та/або (2) на ринку «на добу наперед» та/або (3) на внутрішньодобовому ринку та/або (4) на електронних аукціонах, проведення яких передбачено Законом України «Про ринок електричної енергії» і законодавчими актами та/або (5) на балансуючому ринку у випадках, передбачених Законом України «Про ринок електричної енергії» та законодавчими актами, якщо інший порядок придбання електричної енергії для компенсації технологічних втрат не встановлено законодавчими актами, –  протягом 5 років з дати здійснення заявленої концентрації, починаючи не пізніше третього місяця з дати вчинення концентрації.

Надання Антимонопольному комітету України інформації про обсяги придбання та про контрагентів, у яких ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» було придбано електричну енергію для компенсації технологічних витрат при розподілі електричної енергії, – протягом 5 років, починаючи з третього місяця після здійснення заявленої концентрації двічі на рік до 01 квітня та 01 листопада кожного року.

Розміщення ПрАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» на власному веб-сайті інформації про кожний факт відмови постачальникам електричної енергії в укладенні договору про надання послуг із розподілу електричної енергії та про причини такої відмови, – протягом 5 років з дати здійснення заявленої концентрації, починаючи не пізніше третього місяця з дати вчинення концентрації.

Нагадаємо, у серпні Антимонопольний комітет почав розглядати справу щодо купівлі компанії ДТЕК Мережі (група ДТЕК Ріната Ахметова) компанії «Кіровоградобленерго» росіянина Михайла Воєводіна.

Читайте також:

Компанія олігарха Ахметова хоче купити Кіровоградобленерго

Поширити:

Залишити коментар:

коментар