Громада з Кіровоградщини показала найвищі досягнення в розвитку спроможності

© УКМЦ

Дмитрівська громада з Кіровоградщини отримала відзнаку від Програми DOBRE за найвищі досягнення в розвитку спроможності.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Посилення спроможності місцевого самоврядування в партнерських громадах – одне з основних завдань програми. Програма DOBRE вимірює її за допомогою Індексу спроможності місцевого самоврядування, що використовується організацією Глобал Ком’юнітіз у різних країнах та адаптований під українське законодавство.

d96ab03fb55e963b423adf6cbb34e32b.jpg

Експерти Програми USAID DOBRE проаналізували прогрес спроможності 75 громад-партнерів третьої когорти, співпраця з якими розпочалася у 2018 році. У підсумку відзнаки отримали три громади, які показали найбільший прогрес за час роботи з програмою:

  • Дмитрівська сільська територіальна громада Кіровоградської області,
  • Миколаївська сільська територіальна громада Дніпропетровської області,
  • Софіївська селищна територіальна громада Дніпропетровської області.
51187013036 8881898366 o
© УКМЦ

“Програма DOBRE дала нам великий багаж знань. Їхня велика дружня команда провела незліченну кількість тренінгів та конференції, під час яких ми змогли отримати новий досвід і обмінятися думками. Це допомогло нам “розворушити” людей навіть у маленьких населених пунктах, де тепер активно створюються громадські організації і підтримуються місцеві ініціативи. Дякую усім, хто залучив Програму DOBRE в Україну і дав поштовх для праці та розвитку”, – сказала під час вручення нагороди голова Дмитрівської громади Наталія Стиркуль.

51187013166 4598497b70 o
© УКМЦ

“Насправді, переможцями стали всі, хто взяв участь у цій програмі. Ми відзначили лише найкращих, – зазначив заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода. – Дехто вважає, що без опіки громади не можуть самостійно розвиватися. Завдяки хорошим результатам ми переконали скептиків і разом із громадами зруйнували цей міф. Зауважу, що голови громад є лідерами і повинні залишатися ними не просто для того, щоб виграти чергові вибори. Вони повинні вивести громаду на такий рівень, щоб можна було ділитися своїм досвідом не лише в Україні, а і за кордоном”.

Нагадаємо, чотирнадцять громад із Кіровоградщини змагаються за пів мільйона гривень.

Читайте також: У громаді на Кіровоградщині рибних браконьєрів відстежують за допомогою дронів

51187232638 62e24dd54b o
© УКМЦ
Поширити:

Залишити коментар:

коментар