Ремонт дороги на Вокзальній почнеться після прокладки нового водопроводу

© Карти Google

Ремонт вулиці Вокзальної у Кропивницькому не почнеться поки ОКВП “Дніпро – Кіровоград” не прокладе по цій вулиці новий водопровід.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку міськради у Facebook.

Міський голова Андрій Райкович розпорядився не затягувати з прокладанням нової нитки водопроводу. Також він доручив продумати, як буде організований рух транспорту цією вулицею під час ремонту.

“Це серйозна задача, яку варто обдумати і зрозуміти завчасно. Грамотний і якісний план ремонту повинен бути вже зараз. І щоб містяни знали, якою буде схема руху громадського транспорту”, – додав очільник Кропивницького.

Зазначимо, влітку у Кропивницькому планують реконструювати більше двох кілометрів водопроводу по вулиці Вокзальній – від вулиці Юрія Олефіренка до Євгена Тельнова. При цьому  водопостачання для споживачів не припинятимуть.

Раніше для подачі води на правий берег працювали дві мережі. Перша працювала ще з 1977 року, з неї живився центр та мікрорайон «Ковалівка». У 1982 році побудували ще один водогін – магістральний трубопровід, який подавав воду в обвід міста через промислову зону і також заходив на ту ж насосну станцію, що й перший водогін. Свого часу вони працювали обидва.

Приблизно десять років тому старіша труба вийшла з ладу – на ній дуже часто траплялися пориви. За кошти Світового банку замінили частину цієї мережі від «Катюші» до вулиці Юрія Олефіренка довжиною 3290 м. Звідти через Вокзальну до перехрестя Євгена Тельнова і Вокзальної біля Дендропарку водогін сталевий і вже амортизований – відключений та не експлуатується.

Наразі місто планує капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Вокзальній, тому розумно замінити спочатку підземні комунікації. Новий водогін буде прокладений діаметром 400 мм із сучасних пластикових труб із встановленням необхідної арматури. Матеріали для виконання робіт будуть придбані за кошти підприємства та міського бюджету міста Кропивницького. Роботи по заміні водогону будуть виконуватись власними силами ОКВП «Дніпро-Кіровоград», вони стартуватимуть вже влітку.

Загальна протяжність частини водогону через Вокзальну, яка потребує заміни – 2150 метрів. Від роботи цієї мережі залежить водозабезпечення всієї правобережної частини обласного центру.

Нагадаємо, на Кіровоградщині повністю зруйнували міст і побудують новий.

Читайте також: Дві траси, що проходять через Кіровоградщину, об’єднають в одну міжнародну

Поширити:

Залишити коментар:

коментар