У Кропивницькому планують реконструювати операційний блок лікарні швидкої допомоги

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради зазначив, що після відкриття відділення з палатами інтенсивної терапії у медзакладі на Валах планується реконструкція операційного блоку лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку міськради у Facebook.

“Я вимагатиму посиленого контролю і фахового підходу. Ми взяли курс на створення сучасних лікувальних закладів. Це стосується не лише центральної міської лікарні, а всіх комунальних закладів, і ми з нього не зійдемо, як би важко з фінансами нам не було, – акцентував Андрій Райкович. – Нагадую: жодної копійки ані з “COVIDного фонду”, ані з обласного бюджету, ані з державного ми не отримали на створення відділення, в якому рятуватимуть складні запалення легенів”.

За його словами, наступним етапом буде реконструкція операційного блоку ЛШМД – опорної лікарні медичного округу. Ремонт чекає також на дитячу поліклініку, що на вулиці Шевченка. А до лікарні на Салганних пісках, яку місту передала держава, Андрій Райкович доручив зробити дорогу і створити маршрут громадського пасажирського транспорту.

“На це все нам треба чималі гроші. І якщо обласний центр, який складає майже третину населення області, отримуватиме з інших бюджетів сльози і то через великі гострі дискусії, багато ми не збудуємо. І мрії свої заховаємо на дно кейсу. Тому знову звертаюсь до своїх заступників — звертайтесь до наших народних депутатів, в облдержадміністрацію, до профільних міністрів. Нам треба кошти на розбудову міста”!

Нагадаємо, громади Кіровоградщини отримали додаткові гроші на освіту й охорону здоров’я.

Читайте також: Медики, які вакцинуватимуть людей на Кіровоградщині, завершили другий етап навчань

Поширити:

Залишити коментар:

коментар