На Кіровоградщині зросла ціна на газ. Постачальник заявляє, що це не останнє підвищення

На третину більше заплатять за газ у листопаді жителі Кіровоградської області. Вартість 1 кубометра газу з 1 листопада зросла майже на 35%. У жовтні вартість кубометра газу була 4,7 грн, після підвищення – 6,33 грн. У “Нафтогазі” заявляють, що це не останнє підвищення.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

Кропивничанка Лідія Жабчик розповіла, що за газ щомісяця платить близько 600 гривень (середній показник протягом року – ред.). Протягом опалювального сезону сума більша. Чому збільшують тарифи, не розуміє:

”Буває 300-400 гривень, а буває і 600-800. Інколи і 900, і 1000. Газ використовую для опалення. Обігріваю квартиру, їсти готую. Підігріваю воду. Коли опалення включається, використовую 80-90 кубів. Чому підвищують ціни – не розумію, чесно. Така ціна, вибачте – знищення людей.”.

72db272264e01b65ae98b5228708ee04.jpg

Якість газу жінку не влаштовує: ”Чайник ставимо – 30 хвилин закипає. І прямо жовтого, краснуватого кольору. Раніше за 10 хвилин можна було закип’ятити”.

Споживачами газу компанії ”Нафтогаз” в області є 250 тисяч людей.

Зі слів заступника директора компанії ”Нафтогаз” в області Олександра Головченка, тарифи на газ залежать від сезону (ближче до зими зростає попит на газ, зростає його вартість на місцевому і світовому ринках – ред.). В зимовий період газ дорожчає, влітку – дешевшає:

”Відпускна ціна на газ складається з ціни оптового постачальника та націнки нашого підприємства. Оптова ціна зросла – це основна причина зростання ціни для споживачів. Єдине, що стримує – обсяги газу в газосховищі. Тариф мав бути ще більшим”.

Якість газу відповідає стандартам – сказав Олександр Головченко:

”Є відповідні нормативні документи. Моніторинг – щогодинний. Не може бути відхилень, тому що газокомпресорні системи просто не будуть прокачувати той газ”.

Зі слів заступника директора ”Нафтогазу” в області, постачальника газу можна обирати. Постачальник може визначати власну ціну на газ: ”Можна вибрати одного з 40 постачальників газу в Україні. Споживачі з Кіровоградської області купують найдешевший газ. В інших регіонах газ у листопаді може коштувати 8,5 гривень”.

Олександр Головченко розповів ,що підвищення ціни на газ у листопаді – не останнє.

Нагадаємо, на Кіровоградщині розробляють мобільний додаток, який об’єднає усі платежі за комуналку.

Читайте також: Кропивницький займає друге місце у рейтингу міст із найдорожчою “комуналкою”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар