У Кропивницькому зменшили тарифи на опалення

© podillyanews.com

Виконком зменшив тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для споживачів КП “Теплоенергетик”. Нові тарифи діятимуть із 1 жовтня 2020 року по 30 вересня 2021 року.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Тариф послуги з постачання теплової енергії:

  • для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 2005, 60 грн/Гкал з ПДВ,
  • для бюджетних організацій – 2129,89 грн/Гкал з ПДВ,
  • для інших споживачів — 2 262, 20 грн/Гкал (з ПДВ).

Для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії, за місяць протягом опалювального періоду доведеться платити 50,85 гривень за 1 кв.м. з ПДВ. Таким чином, тариф для власників квартир у будинках з приладами обліку теплової енергії зменшиться на 6,2%, а без них – на 8,7%.

“Основними факторами, що обумовили зменшення тарифів стали зміни у чинних законодавчих і нормативно-правових актах, приєднання до теплогенеруючого підприємства споживачів селища Нового, зниження вартості природного газу, електричної енергії, послуг водопостачання та водовідведення при збільшенні витрат на оплату праці та відрахувань на соціальні заходи, передбаченні інвестиційної складової. Рівень рентабельності нового тарифу становить 3,2%, у діючих тарифах він складав 1%”, – зазначила директорка департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Ніна Рахуба.

Нагадаємо, дванадцять багатоповерхівок у Кропивницькому відключать від централізованого опалення.

Читайте також: Ще два нові тролейбуси з автономним ходом приїхали у Кропивницький

Поширити:

Залишити коментар:

коментар