До повної модернізації системи освітлення у Кропивницькому залишилося замінити менше 20% світлоточок

Спеціалісти КП “Міськсвітло”, які активно реалізують програму очільника Кропивницького Андрія Райковича “Світле місто”, відновили на 81-й вулиці 2211 нових енергоощадних світильників, а також планують замінити ще 3019 світлоточок.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Мета програми “Світле місто” – суттєве покращення якості освітлення на вулицях Кропивницького, зменшення щорічних витрат на закупівлю електроенергії, та зменшення витрат бюджетних коштів на ремонти застарілого обладнання, – розповів директор КП “Міськсвітло” Дмитро Тоток. – Із початку дії програми ми замінюємо енерговитратні світильники з лампами ДНАТ на сучасні, економні світлодіодні світильники”.

У освітленні міста використовується технологічне рішення кропивницької компанії “RadiyLED”. Всі світильники сертифіковані та мають гарантію від заводу-виробника.

“Окрім економії електроенергії і як наслідок, бюджетних коштів, нові міські світильники дозволять знизити викиди CO2 в атмосферу, – додав Дмитро Тоток. – Має знизитись також забруднення навколишнього середовища шкідливими речовинами, що утворюються в процесі виробництва електроенергії з первинних джерел. Разом з тим модернізоване вуличне освітлення дозволяє підвищити безпеку дорожнього руху, а також знизити рівень нічної злочинності”.

Нагадаємо, стартував прийом проєктів на “Громадський бюджет-2021” у Кропивницькому.

Читайте також: Як на трасі Кропивницький-Миколаїв ремонтують дорогу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар