Новий автобусний маршрут “Арнаутове” – “Епіцентр” запрацює вже у серпні

У Кропивницькому пройшов тестування новий автобусний маршрут громадського транспорту, яким планується з’єднати мікрорайони Арнаутове і Никонорівка зі 101-м мікрорайоном із кінцевою зупинкою біля торговельного центру “Епіцентр”. Планується, що маршрут запрацює вже у серпні, перед початком нового навчального року. 

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Відповідно до паспорту нового маршруту, автобус курсуватиме від кінцевої зупинки “Арнаутове” по вулиці Яновського через Критий ринок до Автостанції №2, де повертатиме на вулицю Євгена Тельнова і прямуватиме до кінцевої зупинки “Епіцентр”. Олександр Вергун пояснив, що новий маршрут розробили на прохання жителів мікрорайонів Арноутове та Никонорівки.

“Протягом чотирьох років до міської ради надходило дуже багато пропозицій від жителів Никонорівки та Арнаутового та депутатських звернень із проханням з’єднати громадським транспортом віддалені мікрорайони з Критим ринком, автостанцією №2 і обласною лікарнею, – розповів Олександр Вергун. – На маршруті працюватимуть два автобуси, які щогодини відправлятимуться з кінцевих зупинок”.

27129 1200x800 2

За словами Олександра Вергуна, тестування має показати як автобус буде справлятися з рухом дорожньою мережею, після цього всі зауваження візьмуть у роботу та будуть вжиті заходи щодо підтримки належної безпеки руху.

“Це вже 12-й автобусний маршрут, який запустило наше підприємство, його протяжність становить близько 10 кілометрів, а час руху автобусу на маршруті складає 45-50 хвилин, – зазначив Олександр Луценко. – Зараз ми тестуємо, чи проїде машина без ускладнень обраним маршрутом, дивимось, де виникають складнощі, і чекатимемо можливих пропозицій та побажань щодо змін у новому маршруті”.

Нагадаємо, нещодавно у Кропивницькому відбулося пробне тестування нового автобусного маршруту. Два автобуси середньої місткості у двох напрямках курсуватимуть з Великої Балки. Із номером маршруту поки не визначилися.

Читайте також: Відкрили рух на мосту поблизу Знам’янки

27127 1200x800 2

27132 1200x800 2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар