Співвласники “Світловодськпобуту” підозрюють один одного у рейдерстві

СП ТОВ „Світловодськпобут” | © sv-drozdova.com

Учора, 13 серпня, обласна міжвідомча комісія з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств розглянула звернення виконавчого комітету Світловодської міської ради про рейдерське захоплення СП ТОВ “Світловодськпобут”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Відповідне звернення надійшло до обласної державної адміністрації 9 серпня 2019 року. У листі повідомлялося, що 19 липня цього року державний реєстратор відокремленого підрозділу Новгородківської селищної ради змінив склад засновників СП ТОВ “Світловодськпобут”. Урезультаті одноособовим власником підприємства зі статутним внеском 7,8 млн грн став Яременко Олександр Сергійович. А Світловодську міську раду, яка мала частку в статутному капіталі 50 %, виключили зі складу засновників підприємства. Відповідно, територіальна громада Світловодська втратила частку в майнових комплексах товариства у розмірі 3,9 млн грн.

За інформацією першого заступника Світловодського міського голови Олени Балюк, міськвиконком дізнався про зміну складу засновників тільки 7 серпня. Тому вважає це рейдерським захопленням підприємства. Міськрада вже направила відповідні заяви до правоохоронних органів та листи на Міністерство та Головне управління юстиції в області з проханням розглянути питання в межах компетенції.

77e7ef4635d8c3a1896cea1ef2be8d49.jpg

Генеральний директор СП ТОВ “Світловодськпобут” Сергій Московський у свою чергу зазначив, що реєстраційні дії вчинені в правовому полі за згодою міськради. Про це свідчать, зокрема, протокол Загальних зборів учасників підприємства, де розглядалося питання про надання згоди на вихід Світловодської міської ради зі складу учасників, та рішення міської ради про вихід.

Виконуюча обов’язки начальника ГТУ юстиції в області Анна Калініна повідомила, щодо до управління надійшла скарга від Світловодського міськвиконкому на дії державного реєстратора, який здійснював реєстрацію. Скаргу і відповідний пакет документів передали на розгляд до Мін’юсту, де нададуть правову оцінку і відповідні висновки.

Поліція розпочала кримінальне провадження за вказаним фактом. Триває слідство.

Зауважимо, що “Світловодськпобут” забезпечує централізованим теплопостачанням понад 12 тисяч абонентів, 276 житлових будинків, приміщення установ і організацій.

Нагадаємо, «Світловодськпобут» знову потрапив у рейдерський конфлікт .  Це не перша спроба одного зі співвласників взяти під контроль все  підприємство. У 2015 році Олександр Яременко і ТОВ «Політрейд» звинувачували міську владу Світловодська і особисто міського голову Юрія Котенка у спробі рейдерського захоплення СП ТОВ «Світловодськпобут» та незаконній зміні керівництва підприємства.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар