Якщо Кіровоградтепло зірве опалювальний сезон, його майно повернуть місту, – Мосін

Для ДП “Кіровоградтепло” дозволили почати опалювальний сезон до похолодання нижче +8°С. Це пов’язано з тим, з понеділка учні масово пішли в школи після закінчення осінніх канікул. У підприємства є дозвіл на постачання 200 тисяч м³ газу, чого має вистачити до кінця жовтня. А з 1 листопада треба буде знову отримати номінацію, інакше газовики змушені будуть перекрити вентиль. У міськраді попередили, що якщо Кіровоградтепло зірве опалювальний сезон, його майно повернуть у комунальну власність.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Заступник директора ДП «Кіровоградтепло» Анатолій Таран повідомив, що підприємство отримало довгоочікувані номінації на газ у кінці дня 26 жовтня. Тож розпломбовувати котельні розпочали лише 29 жовтня. Цим займаються три бригади, вони вже працюють на Південно-Західній котельні, на селищі Гірничому і у мікрорайоні Шкільний. Як повідомив Анатолій Таран, процедура пуску котлів затягується через необхідність виконання спеціалістами ВАТ «Кіровоградгаз» повірки приладів обліку. Представник підприємства звернув увагу, що вони зверталися до газорозподільного підприємства з пропозицією перевірити лічильники повітрям до пуску газу, але ті не пристали на таке.

У свою чергу, виконавчий директор ВАТ «Кіровоградгаз» Тетяна Клюй спростувала цю інформацію. Вона наголосила, що орендне підприємство мало б, перш за все, потурбуватися про вчасне отримання номінацій на постачання блакитного палива, тоді б не було такого поспіху. Повірку ж приладів обліку газу повітрям, за її словами, можна виконувати лише на стенді, де є спеціальне обладнання для створення необхідного тиску. Крім того, Тетяна Клюй звернула увагу членів комісії, на той факт, що ДП «Кіровоградтепло» отримало номінації не від національного газопостачальника НАК «Нафтогаз України», а від комерційного продавця. Загалом, є дозвіл на постачання 200 тисяч кубометрів газу, чого має вистачити до кінця жовтня. А до 1 листопада підприємство має знову отримати номінацію, інакше газовики змушені будуть перекрити вентиль.

“У вас обмаль часу, щоб вирішити питання з отриманням дозволу на газопостачання, – попередив керівників ДП «Кіровоградтепло» Олександр Мосін. – Очевидно, єдиним ефективним механізмом у цьому випадку є підписання угоди реструктуризації боргів минулих років. Але, якщо буде загроза зриву опалювального сезону вашим підприємством, вже 6 листопада сесія міської ради прийматиме рішення щодо повернення цілісного майнового комплексу до комунальної власності”.

Міська комісія одноголосно підтримала рішення, яким дозволила розпочати опалювальний сезон 29 жовтня 2018 року. Відповідно до рішення, ВАТ «Кіровоградгаз» має відновити розподіл природного газу на 17 котелень ДП «Кіровоградтепло» з 29 жовтня. Впродовж опалювального сезону ВАТ «Кіровоградгаз» має забезпечити безперебійний розподіл газу в обсягах, необхідних для забезпечення дотримання режимів відпуску теплової енергії всім категоріям споживачів.

Із метою недопущення зриву опалювального сезону та для попередження виникнення надзвичайної ситуації місцевого рівня, комісія заборонила припинення та будь-яке обмеження газопостачання на котельні ДП «Кіровоградтепло».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар