Як у Кропивницькому реконструюватимуть мережі водогону

Ілюстрація

Кропивницький міськводоканал розпочав роботи із реконструкції мережі водогону. Учора, 29 травня, директор підприємства Валентина Давидчук під час прес-конференції поділилася найближчими планами щодо ремонтних робіт на водопровідних мережах обласного центру, а також перспективами відновлення благоустрою території та зелених насаджень, що будуть пошкоджені під час реконструкції.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

За словами Валентини Давидчук, реконструкція водогону відбуватиметься за декількома напрямками. Розпочали реконструкцію з відрізку “Холодні ключі – Масляниківка”, його протяжність становить близько 14 кілометрів. Заміну мережі на цій ділянці майже завершено, наразі проводяться роботи по її перепідключенню на водозаборі та на насосній станції. Вартість реконструкції даного відрізку сягає більше 22 мільйонів гривень.

Паралельно по вулиці Братиславській тривають роботи по заміні 6-метрового колектора, який задіяний на сьогодні лише на 10 % від своєї пропускної спроможності. Вартість робіт по його заміні складає 2,8 мільйона гривень. Очільниця міськводоканалу зауважила, що заміна колектору відбувається на діючому трубопроводі. Із 500 метрів, що потребують заміни, ремонтні бригади проклали вже близько 100 метрів. Валентина Давидчук акцентувала увагу на тому, що під час робіт каналізаційні стоки будуть перекачуватися насосом, тобто споживачі не зазнають незручностей і водовідведення працюватиме в робочому режимі.

“Левова доля робіт припадає на частину водогону, який бере початок від скверу “Катюша” і тягнеться до 18 мікрорайону, до річки Інгул, – повідомила Валентина Давидчук. – Протяжність цього відрізку становить 4,457 кілометрів. Саме ця частина водогону забезпечує водою лівобережну територію міста, мікрорайони Великої Балки, Катранівки та Кущівки, центральну частину обласного центру. Вартість робіт тут складає 30,8 мільйонів гривень.

Очільник міського водопровідного господарства зазначила, що перехід через магістральну вулицю відбуватиметься без розкопування ґрунту – методом проколу, решта траншей прокладатимуться відкритим способом. Через місяць після проведення всіх робіт буде узгоджено призупинення на добу водопостачання лівобережної частини міста, щоб провести низку необхідних перепідключень. Для того, щоб у подальшому при заміні інших ділянок цього водогону уникнути відключень міста від водопостачання, фахівці проведуть заміну арматури на мережі.

Крім того, під час проведення робіт не вдасться уникнути знесення зелених насаджень. Необхідно буде знести одну березу та кілька кущів. Валентина Давидчук запевнила, що міськводоканал сплатить вартість пошкоджених рослин, а комунальне підприємство “Благоустрій” після завершення ремонту висадить нові дерева і кущі.

За інформацією Валентини Давидчук, роботи виконуватиме підрядна організація ТОВ “КСМ груп” із Києва, якa виграла тендер через систему “Прозоро”. А використовуватимуть для зaміни трубопроводу пластикові труби, термін експлуатації яких становить не менше 50 років. Керівник водоканалу додала, що додатково заплановано також заміну центрaльного водогону протяжністю майже 5 кілометрів, що проходить по вулицях Кавалерійській, Братиславській, Пашутіна, Єгорова, Чорновола та Олега Ольжича. Зaмінa трубопроводу на цій ділянці буде здійснено наприкінці поточного року aбо на початку наступного.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар