У Кропивницькому розпочали прийом проектів на “Громадський бюджет-2018”

У Кропивницькому розпочали прийом проектів на “Громадський бюджет-2018”. Цього разу збільшилася кількість категорій проектів, які будуть фінансуватися, розподіл коштів та правила прийому.

Про це сьогодні, 15 серпня, розповів начальник управління економіки міської ради Андрій Паливода, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Відтепер до малих та великих проектів запропонували додати ще й так звані “соціальні”. Вони покликані дати гарантовану квоту для покращення умов життєдіяльності людей з інвалідністю. Раніше такі проекти не набирали необхідну кількість голосів, не дивлячись на свою соціальну значущість. Вони претендуватимуть на 10% (приблизно півмільйона гривень) від загальної суми Громадського бюджету, яка збільшилася з трьох до п’яти мільйонів.

Також прийнято рішення про збільшення розміру фінансового обмеження для проектів: малих – до 150 тис. грн (раніше до 100 тис. грн), великих – до одного мільйона гривень (раніше до 850 тис. грн). Їхня доля у Громадському бюджеті складе 40% і 50% відповідно.

Також до Громадського бюджету не будуть приймати проекти, які спрямовані на енергоефективні заходи, на кшталт встановлення металопластикових вікон у школах. Зате долучили до переліку проекти з розвитку туризму та брендингу міста.

Для винесення на загальноміські голосування малі і соціальні проекти мають набрати мінімум 25 голосів, а великі – 50.

Проекти до громадського бюджету міста Кропивницький можна подавати з 15 серпня 2017 року протягом
30 календарних днів, а саме до 14 вересня 2017 року. Календарний план можна знайти на сайті міської ради у розділі “Громадянам”, “Громадський бюджет”, “Документи”.

Проекти можна подавати у такі способи:

  • за допомогою спеціальної форми;
  • у паперовому вигляді через відділ по роботі зі зверненнями громадян міської ради(в електронній системі на сайті міської ради у розділі “Громадянам”, “Громадський бюджет” “Документи“).

Затвердження проектів відбуватиметься з 14 по 18 жовтня 2017 року, період агітації за проекти розпочнеться 18 жовтня, а закінчиться 30 жовтня. Голосування проходитиме із 30 жовтня по 10 листопада  (у тому числі і на вихідних), встановлення результатів голосування та визначення проектів-переможців до 26 листопада 2017 року.

Реалізація проектів-переможців відбуватиметься впродовж 2018 року.

Детальніше про всі умови можна ознайомитися за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар