На Кіровоградщині жителі сіл потерпають від нашестя вовків

З лісу хижаки спускаються в села навіть серед білого дня. Загризають худобу, найчастіше телят чи кіз, а інколи навіть домашніх собак. Такі набіги останнім часом почастішали в Медовому та Катеринівці – невеликих селах Добронадіївської сільської ради Олександрійського району.

Про це пише у блозі Наталя Луценко, журналіст “Сільського вісника”.

«У Медовому  вовк покусав теля прямо біля двору, господар ледь відбився. А в Катеринівці кілька вовків загризли дві кози, – розповідає депутат Добронадіївської сільської ради Лідія Сідельникова. – Ще раніше, якщо так згадувати попередні роки, то у Медовому вовки з’їли 12 домашніх собак, від яких позалишалися тільки ланцюги, до котрих ті були прив’язані».

Відтак селяни змушені посилювати засоби безпеки: зводять додаткові огорожі та ставлять міцніші засуви на хлівах. Намагаються постійно наглядати за худобою, що пасеться біля двору чи за селом.

Цьогорічні набіги  вовків, як каже депутат, та й підтверджують місцеві, пов’язані із природним приростом кількості хижаків, які живуть в сусідніх лісах та виходять на полювання у найближчі села.

Як реально побороти таку пошесть, люди не знають. Проте моя співрозмовниця вважає, що допомогти селянам мають місцеві мисливці.  Так, як це, приміром, робили минулої зими, влаштовуючи рейди по відстрілу хижаків у сусідньому Щасливому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар