На фронті загинув відомий громадський діяч Дмитро Сінченко

Дружина відомого громадського діяча, політолога, журналіста з Кропивницього Дмитра Сінченка повідомила про його загибель на фронті.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Дмитро Сінченко пішов на війну добровольцем. Він був речником Головного штабу Української добровольчої армії, але працював не в тилових кабінетах, а безпосередньо в місцях ведення активних бойових дій. Його останній пост на Фейсбук вийшов 19 серпня – Дмитро розповідав про будні бійців на фронті. Після того інформації про місце перебування воїна не надходило.

“Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. – написала дружина Олена. – У Дмитра була одна велика любов – Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього, як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя.

Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною. Дімка дуже філософськи і особливо ставився до життя і смерті. Тому я дуже прошу, щоб ваш сум був світлим.

А знаєте, як найкраще вшанувати його пам’ять? Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть по совісті і по Конституції. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе і простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де б не був”.

Про дату та час прощання з Дмитром повідомлять пізніше.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар