У селі на Кіровоградщині згоріли будинок культури і бібліотека

У селі Цвітне Олександрівської громади згоріли будинок культури і бібліотека. Залишилися лише стіни.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Староста села Яна Просяник дізналася про пожежу дізналася о 21:00 – їй зателефонувала художня керівниця будинку культури. На виклик приїхали поліцейські та рятувальники. Гасили пожежу до другої години ночі, але, за словами жінки, приміщення досі тліє.

“Встигли винести проєктор, принтер і процесор. Покрівля, та все що було в середині, вигоріло” – каже староста.

Яна Просяник запевняє, що електрична проводка у будинку культури була нова. Пічне опалення, як причину пожежі ,також виключає, адже в приміщенні протоплюють лише з з 9 до 11 ранку, а пожежа сталася пізно увечері.

“У плиті до того часу все перегоріло. До того ж, загорання було не у тій частині будинку, де розташована плита, а в протилежній” – розмірковує жінка.

Яна Просяник розповіла, будинок культури був найкращій у громаді. Цьогоріч планували відкрити музей – в одній з кімнат зробили ремонт та відтворили старовинну піч. Майже закінчили оформлювати експозиції.

“Все, що ми збирали роками, що зносили односельці – глечики, суконні ряднини, старовинні скрині, гончарство – все згоріло. Будинок культури у нас був відремонтований, сучасний, облаштований”.
За словами старости, у будинку культури зберігалося музичне обладнання, інвентар, костюми, була бібліотека.

Речниця служби надзвичайних ситуацій в області Оксана Мачак повідомила, що вогонь охопив 300 м2 покрівлі та перекриття. Причину займання встановлюють.

Нагадаємо, у грудні 2022 року уселі Бірки Олександрівської громади згоріла старовинна церква, за яку громада три роки судилася з УПЦ МП.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар