На Кіровоградщині судитимуть шахраїв, які ошукали фермерів на 7 млн грн

На Кіровоградщині судитимуть шахраїв, які привласнили понад 1100 тонн врожаю зернових більш ніж на 7 млн грн, обманюючи керівників фермерських господарств з Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

За даними слідства, злочинне угрупування псевдопідприємців організував раніше судимий уродженець Олександрійського району, за участі ще трьох осіб – мешканців Київщини.

Обвинувачені налагодили шахрайський механізм скупки зернових, при цьому досить переконливо видавали себе за впливових підприємців-аграріїв.

photo-5375400718158123489-y

Одні – відповідали за комунікацію, інші – за логістику та за швидке вирішення організаційних питань: як то питання оренди складських приміщень чи пошук вантажівок-зерновозів. В соцмережах розміщували оголошення про викуп сільгосппродукції, доволі швидко домовлялися, обговорювали на привабливих для місцевих фермерів умовах оплату та її строки. Вивозячи зерно, давали аграріям невеликий авансовий платіж за продукцію. А згодом відстрочували розрахунок та зникали.

Так учасники групи ошукали одинадцять фермерів та заволоділи збіжжям кукурудзи та сої на суму у понад 7 млн гривень.

photo-5375400718158123490-y

Обвинувальний акт скеровано до суду. Фігурантам справи за шахрайство, вчинене у складі ОЗГ (ст.190 КК України), загрожує до 12 років позбавлення волі. Досудове розслідування – ГУНП в області, оперативний супровід – УСР.

Нагадаємо, на Кіровоградщині шахраї торгували неіснуючими будматеріалами.

Читайте такожМешканці Кропивницького організували «фінансову біржу», яка ошукувала інвесторів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар