Кропивничанина судитимуть за насильство проти власної матері

© pixabay.com

У Кропивницькому правоохоронці повідомили про підозру місцевому жителю у скоєнні домашнього насильства. Раніше 45-річний чоловік вже притягувався до адміністративної відповідальності за насильство проти власної матері.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сектор комунікації поліції Кіровоградщини.

Співробітники сектору протидії домашньому насильству Кропивницького районного управління поліції неодноразово реагували на повідомлення 77-річної місцевої жительки про те, що її син вчиняє домашнє насильство.

«Правоохоронці складали адміністративні протоколи та виносили термінові заборонні приписи стосовно кривдника. Громадянина було взято на профілактичний облік, із ним систематично проводили превентивну роботу. За рішенням місцевого суду правопорушник сплачував штраф, однак навіть це його не зупинило.

Потерпіла відмовлялася писати заяву про притягнення кривдника до кримінальної відповідальності, оскільки їй було шкода сина. Втім чоловік продовжував влаштувати конфлікти, ображав родичку та погрожував їй. Зважаючи на ситуацію, поліцейські передали всі зібрані матеріали слідчим для відкриття кримінального провадження», – розповіла начальник сектору протидії домашньому насильству Дарʼя Гнєзділова.

Розслідування проводиться за ст. 126-1 Кримінального кодексу України, чоловікові повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Правоохоронці нагадують, що замовчування фактів домашнього насильства становить загрозу безпеці громадян, та закликають обов’язково повідомляти про такі правопорушення на лінію «102» і звертатися по допомогу.

Нагадаємо, як повинні діяти поліцейські під час виклику про домашнє насильство.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар