Голова ОТГ і землевпорядник вимагали хабар з підприємця – прокуратура Кіровоградщини

© inform.kz

Кіровоградська обласна прокуратура повідомила про підозру одному з голів об’єднаної територіальної громади Черкащини за фактом вимагання та отримання ним неправомірної вигоди у великому розмірі (ч.3 ст.368 КК України).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури.

За даними слідства, голова ОТГ у змові з начальником відділу архітектури та земельних відносин вимагали від підприємця 500 тис. грн хабаря. За ці кошти обіцяли позитивно вирішити питання щодо надання в оренду землі на підвідомчій території ОТГ. Йдеться про земельну ділянку площею 9 га, для здійснення підприємницької діяльності. Землевпорядника затримали на місці злочину, коли він приїхав отримувати першу частину неправомірної вигоди у сумі 250 тис гривень.

Наразі слідство зібрало достатньо доказів для повідомлення про підозру у корупційному злочині керівнику територіальної громади. Прокурори клопотатимуть перед судом про тримання підозрюваного під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар