10 років ув’язнення отримав чиновник з Кіровоградщини, якого взяли на хабарі

© pixabay.com

За принципової позиції прокурорів, апеляційний суд залишив без змін  вирок ексзаступнику голови Держсільгоспінспекції України за хабарництво в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

Події мали місце у серпні 2014 року на Кіровоградщині. Саме тоді правоохоронці затримали ексзаступника голови Держсільсгоспінспекції України на вимаганні та отриманні 357 тис грн хабара. Вказані кошти чиновник вимагав від директора кіровоградського підприємства за надання дозвільних документів установою на розробку родовища.

Прокурори у всіх судових інстанціях майже дев’ять років поспіль відстоювали свою позицію та надавали аргументовану доказову базу стосовно посадової на час вчинення злочину особи.

Врешті посадовця засудили до 10 років реального ув’язнення з конфіскацією половини належного майна, позбавили рангу держаслужбовця і права займати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування, строком на три роки.

Наразі вживаються заходи до виконання судового вироку.

“Вирок ще не набрав законної сили. Ми не виключаємо, що сторона захисту скористається своїм правом і оскаржуватиме призначене покарання до вищої касаційної інстанції. Наша позиція – принципова і непохитна. Ми й надалі готові відстоювати її судах” – прокоментувала Першій електронній газеті речниця обласної прокуратури Наталія Алєксєєнко.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар