Два будинки без газу: кропивничанин залив газмережу водою. Що тепер?

У Кропивницькому вдруге з початку року виникла аварійна ситуація через самовільне втручання приватної особи в роботу газової мережі.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кропивницької філії Газмережі.

Цього разу інцидент стався на території приватного сектору мікрорайону Балашівка. Місцевий житель вирішив самостійно замінити газовий прилад, але переплутав штуцери газу та води. У результаті вода потрапила в систему газопостачання двох будинків – його та сусідського.

Фахівці Кропивницької філії Газмережі виявили порушника та локалізували аварійну ситуацію.

Мешканці двох будинків досі без газу, адже пуско-налагоджувальні роботи будуть проведені після усунення порушень, компенсації витрат, які понесло газорозподільне підприємство, а також заміни газових лічильників, оскільки попередні через неправомірні дії чоловіка залило водою.

Порушник має купити собі і сусіду нові газові лічильники,  а також компенсувати підприємству близько 8 тисяч грн. Тільки тоді газопостачання буде відновлене.

Нагадаємо, у січні на мікрорайоні “Шкільний” стався аналогічний випадок. Тоді ремонтні роботи обійшлися Кропивницькій філії компанії “Газорозподільні мережі України” у 40 тисяч гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар