Лікаря, через недбалість якого померла дитина, звільнили від покарання

© Прямий

Ленінський районний суд засудив лікаря-хірурга дитячої обласної лікарні Сергія Правду за недбалість, яка привела до смерті дитини. Проте той же суд звільнив підсудного від покарання.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з вироку Ленінського райсуду міста Кропивницького.

Подія сталася у квітні 2011 року. До дитячої обласної лікарні в хірургічне відділення була госпіталізована дитина, з діагнозом “вроджена аномалія розвитку шлунково-кишкового тракту”. ацієнтка потрапила на лікування до Сергія Правди.

Дитині призначили іригографію — рентгенологічне дослідження кишківника. З метою підготовки до дослідження лікар призначив проведення клізм 5-відсотковим розчином натрію хлориду.

При цьому, наказом Міністерства охорони здоров’я в якості місцевої терапії в аналогічних випадках призначається іригація товстого кишечника 1% розчином NaCІ з обов’язковим контролем за співвідношенням введеного та виведеного об’ємів рідини.

Після проведення другої клізми самопочуття дитини значно погіршилось, почалася блювота. Лікар не зважив на ускладнення і не скасував процедури. Дитині зробили ще три клізми, а потім провели іригографію без присутності лікаря.

За декілька годин стан дитини критично погіршився, а наступного дня вона впала в кому 2 ступеню, перестала самостійно дихати та була підключена до апарату штучного дихання.

26 квітня дитина померла.

Ленінський районний суд визнав Сергія Правду винним за ч. 2 ст. 140 КК та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Проте лікаря звільнили від покарання у зв’язку з закінченням строків давності.

Також суд задовольнив цивільний позов рідних загиблої дитини та зобов’язав КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради» відшкодувати матеріальну шкоду в розмірі 89,8 тис. гривень та 760 тис. гривень моральної шкоди рідним загиблої.

Читайте також: Батьки і прокуратура звинувачують лікарку обласної дитячої лікарні у смерті 11-річної дівчинки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар