Суд ув’язнив чоловіка, який хотів зґвалтувати підлітка на дитячому майданчику

© pixabay.com

Чоловіка, обвинуваченого у злочині сексуального характеру щодо неповнолітньої дитини, засуджено до реального терміну ув’язнення – 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

Вирок ухвалив Долинський районний суд Кіровоградської області, визнавши чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.15, ч.3 ст.152 КК України, – замах на зґвалтування неповнолітньої особи.

Подія мала місце у березні минулого року в одному із сіл Кропивницького району.

38-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, проходячи повз дитячий майданчик, побачив чотирьох неповнолітніх, які грали у футбол. Обвинувачений підійшов до одного з них, користуючись власними фізичними перевагами перед підлітками, застосовуючи фізичну силу, повалив одного із них на землю, позбавивши його можливості чинити опір і намагався вчинити дій сексуального характеру, пов’язані з оральним проникненням в тіло неповнолітнього.

В цей момент троє інших неповнолітніх, захищаючи товариша, відштовхнули нападника, повалили на землю та відтягнули від хлопця.

Нападника взяли під варту в залі суду. Свою вину в інкримінованому злочині чоловік так і не визнав, стверджував, що нічого не пам’ятає через стан сп’яніння та він не міг такого зробити.

Відзначимо, що неповнолітній потерпілий та свідки пережили психологічний та емоційний шок і щоб убезпечити дітей та не травмувати їх ще більше, ювенальний прокурор ініціював, а суд підтримав, аби в судовому засіданні було використано як доказ їх допити, отримані під час досудового розслідування у порядку ст. 225 КПК України, без виклику дітей в судове засідання для їх безпосереднього повторного допиту.

Нагадаємо, інспектора Кропивницької колонії №6 судитимуть за зґвалтування двох дівчаток.

Читайте також: На Голованівщині двох чоловіків судитимуть за групове зґвалтування

Поширити:

Залишити коментар:

коментар