На війні загинуло ще 5 воїнів з Кіровоградщини. Серед них багатодітний батько і 18-річний юнак

© proskuriv.khm.gov.ua

Стало відомо про загибель ще п’яти воїнів з Кіровоградщини, які бронили Україну від російських окупантів. Це Володимир Мирончук, Василь Сарданов, Роман Рябоконь, Сергій Барський, Юрій Кукоара.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією територіальних громад.

Кропивничанин Володимир Мирончук загинув 1 травня 2022 року під час виконання службових обов’язків. Він був націоналістом, членом Кропивницької міської організації ВО “Свобода”, з 2019 року проходив службу у одному з підрозділів ССО України.

Без чоловіка й батька залишилися дружина Вікторія та троє дітей.

Прощання з Володимиром відбудеться у п’ятницю, 6 травня о 13:00 на Алеї Слави на Рівненському кладовищі міста Кропивницького.

Василь Сарданов із села Добре Вільшанської громади 29 квітня потрапив під мінометний обстріл. кілька днів він боровся за життя, але 2 травня помер у госпіталі від поранень. Герою було 18 років.

Його мобілізували оночасно з товаришем 21- річним Станіславом Ністором, який загинув під час того ж обстрілу.

Громада прощається з Героями сьогодні, 4 травня.

Роман Михайлович Рябоконь (1993 року народження) з села Синьки Благовіщенської громади став на захист україни у 2016 році. за спиною мав агротехнічний коледж і Уманський педагогічний університет.

Був зарахований до військової частини А3211. У складі 53-ї мотопіходної бригади захищав Україну під Волновахою, звідки останній раз виходив на зв’язок 21 березня.

У Романа залишилася цивільна дружина.

Поховали воїна учора, 3 квітня, у рідному селі.

Барський Сергій Володимирович (1992 року народження) з села Данилова Балка Благовіщенської громади пішов захищати країну у 2014 році.

У мирний час навчався в Ульяновському професійно-технічному училищі, працював далекобійником. Разом із дружиною виховували сина Володимира та донечку Мілану.

У лютому 2022 року Сергія мобілізували як досвідченого воїна АТО. Служив у 137 ОБМП.

Вночі 17 березня він востаннє розмовляв з дружиною. Наступного дня зв’язок обірвався. Рідні довго розшукували Сергія, доки не отримали сповіщення про його загибель того ж дня, 18 березня, поблизу Миколаєва.

Воїна поховали у рідному селі.

Сержант Кукоара Юрій Юрійович (1993 року народження) із села Копенкувате Підвисоцької громади, учасник АТО, загинув біля селища Ямпіль Донецької області.

У воїна залишилися батьки, дружина Вікторія, донечка Єва і синок Матвій.

Вічна слава захисникам України!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар