Кропивничан закликають святкувати Великдень удома

© Pexels

Очільник Кропивницького Андрій Райкович закликав містян святкувати цьогоріч Великдень вдома через тяжку ситуацію із захворюванням на коронавірус.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Наближаються Великодні свята, поминальні дні, низка вихідних травневих днів. Будь ласка, заклик: “Великдень вдома!” не повинен повиснути у повітрі. Минулого року нас почули і священники, і віруючі. Ситуація сьогодні значно складніша! Тому святкуємо в родинах, вдома, слухаємо, дивимось богослужіння online. Молимося в душі за спокій, за мир, щоб всі були живі і здорові. З чистими помислами!”, – наголосив очільник міста.

Андрій Райкович також звернувся до правоохоронців з проханням організувати посилені чергування біля кожного храму. А відділ комунікацій з громадськістю з офіційними листами звернеться до кожної єпархії з нагадуванням про необхідність неухильного дотримання жорстких правил карантину.

Зазначимо, свято Великодня у 2021 році у православних вірян припадає на 2 травня, а 1 травня в Україні відзначають Міжнародний день праці. Обидва свята є державними і випали на вихідні дні. Таким чином, українці отримають 4 вихідних – з 1 по 4 травня (вихідний суботи, на який потрапляє Міжнародний день праці, переноситься на понеділок 3 травня, а вихідний неділі, на який випадає Великдень – на вівторок 4 травня).

Нагадаємо, відразу одинадцять людей померли від коронавірусу на Кіровоградщині.

Читайте також: Нова партія вакцини AstraZeneca прибула на Кіровоградщину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар