Очільнику Кропивницького СІЗО оголосили про підозру через бунт в’язнів

Керівнику Кропивницького СІЗО оголосили підозру через службову недбалість, яка призвела до бунту ув’язнених. Зазначимо, нещодавно його звинуватили у нанесенні державі збитків на 166 000 гривень через невиконані ремонті роботи.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Наразі у справі триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо обрання керівнику СІЗО запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, прокуратура неодноразово проводила перевірки та виявляла грубі порушення в СІЗО (велика кількість заборонених предметів, непрацюючі замки на дверях, відкриті камери та вільне пересування ув’язнених по поверхах та інше).

“Однак, начальник СІЗО неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не вживав будь-яких дій до забезпечення порядку тримання від вартою осіб та усунення виявлених порушень в установі. Вказані порушення стали причиною подій у грудні 2019 року, коли у стінах СІЗО один із ув’язнених самовільно залишив камеру та у кабінеті психолога наніс жінці тілесні ушкодження, підбиваючи інших ув’язнених до протиправних дій та бунту. У результаті в установі сталися масові заворушення, у результаті яких було пошкоджено майно держустанови. А до приборкання бунтарів були залучені великі сили спецслужб з різних куточків України”.

За інформацією Першої електронної газети, побив працівницю СІЗО і закликав ув’язнених на бунт Арсен Мартиросян, за яким давно тягнеться шлейф кримінальних справ. Після бунту його передали Нацполіції.

Читайте також: В’язні з ключами від камер, ножі та шприци: які порушення керівник колонії намагався “відкупити” за 10 тис. грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар