У Кропивницькому обрали присяжних для суду у справі вбивства школярки Діани Хріненко

Склад суду присяжних, який судитиме підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві 16-річної школярки Діани Хріненко, обрали у Кіровському районному суді Кропивницького. Присяжних обирали автоматичним розподілом.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Під час засідання прокурор попросив продовжити підозрюваному тримання під вартою через ризик втечі й переховування від слідства. Затриманий Микола Середніцький з цим не погодився.

“Обвинувачення не надає ніяких доказів того, що я буду тікати, переховуватися. Я нікуди не тікав. На території Україні я був. Доказів ніяких немає. Я вважаю, що пора щось вирішувати, як би це смішно не звучало”, – зазначив він.

Суддя Олександр Куценко ухвалив рішення продовжити підозрюваному тримання під вартою на два місяці та призначив наступне судове засідання на 22 червня.

721acf9bba194fda857489739788f695.jpg

Нагадаємо, Діана Хріненко зникла 24 серпня 2018 року. Вона пішла на святкування Дня Незалежності й додому не повеpнулася. Пошуки школярки тривали пів року. Долучилися волонтери, правоохоронці, рятувальники та нацгвардійці. Мобільні загони прочісували гектари лісу, поля та лісопосадки, застосовували квадрокоптери та собак із кінологами.

У березні 2019 року за 12 кілометрів від села Суботці Знам’янського району знайшли останки тіла людини та фрагменти одягу. Те, що вони належать Діані, підтвердили три експертизи, але мама дівчини все заперечувала.

Підозрюваного у вбивстві дівчини затримали у серпні 2019 року в Польщі. Це 28-річний житель сусіднього села Новотрепівка Микола Середніцький. У разі доведення вини, йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Більше дивіться на відео Суспільного:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар