У Кропивницькому озвучили причини трагічної загибелі матері і доньки

© cap24.tv

Однією з причин отруєння чадним газом жінки і дитини у Кропивницькому стало те, що витяжка і колонка-водонагрівач були виведені в один вентиляційний хід.

Про це йдеться на сайті Суспільного, повідомляє Перша електронна газета.

За словами в.о. начальника управління Держпраці в області Віталія Заніздри, виведення витяжки і колонки в один вентиляційний хід є порушенням вимог безпеки систем газопостачання України.

”Комісія встановила, що відсутній трикратний обмін повітря на кухні. Причина – часткове перекриття вентиляційного каналу, який був заклеєний шпалерами. Інша причина – не спрацював датчик тяги у проточному водонагрівачі, який, за своїми характеристиками, під час перегрівання теплообмінників, мав би розблоковувати контакт і припинити роботу водонагрівача”.

Нагадаємо, 19 березня у Кропивницькому в п’ятиповерхівці на вулиці Євгена Тельнова загинули 33-річна жінка та її 10-річна донька. У квартирі був також 11-річний хлопець. Батька у той момент вдома не було. Інформацію внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 115 Кримінального кодексу України з приміткою ”Нещасний випадок”.

Читайте також: 16-річна дівчина повісилася у Малій Висці

Поширити:

Залишити коментар:

коментар