Олександрійця судитимуть за поширення фейку про коронавірус

© nashemisto.dp.ua

Поліцейські склали адмінпротокол на жителя Олександрії, який поширив на одному з сайтів неправдиві новини про смерть жінки від коронавірусу і велику кількість людей, з якими вона контактувала.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією СБУ і ГУ Нацполіції.

У повідомленні на одному з сайтів ішлося про те, що мешканка Долинського району захворіла на коронавірус, а згодом померла. При цьому, автор публікації зазначив, що жінка контактувала зі значною кількістю людей.

Працівники Олександрійського відділу поліції спільно з колегами з СБУ задокументували вказаний факт розповсюдження недостовірної інформації. Відносно її автора склали адміністративний протокол за ст.173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Поширення неправдивих чуток».

Найближчим часом адміністративні матеріали будуть направлені на розгляд до суду для прийняття рішення в рамках чинного законодавства.

Також, кіберфахівці СБУ провели три роз’яснювальні бесіди з мешканцями Кропивницького, які використовуючи власні акаунти та спільноти у Facebook, систематично публікували недостовірні матеріали щодо карантинних заходів та епідеміологічної ситуації в Кіровоградській області.

Нагадаємо, на Кіровоградщині підтвердили сьомий випадок коронавірусу.

Читайте також: На Кіровоградщині підтвердили сьомий випадок коронавірусу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар