У “Crazy Land” не знайшли кишкову паличку, яка могла спричинити отруєння школярів

© Pavel Novitskiy

Працівники Держпродспоживслужби провели розслідування випадків погіршення стану здоров’я групи учнів ЗНЗ №17, які напередодні відвідували дитячий розважальний комплекс “Crazy Land” у Кропивницькому. За результатами лабораторної експертизи грубих порушень та відхилень від нормативних показників, які могли б призвести до виникнення і поширення гострої кишкової інфекції, не виявили.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Нагадаємо, восьмеро учнів кропивницької школи №17 почали скаржитися на самопочуття після відпочинку в "Crazy Land". В одного з них зареєстрували гастроентероколіт.
“Водночас звертаємо увагу батьків на необхідність відповідального підходу до організації харчування дітей, вибору харчової продукції, зокрема солодощів. Якщо ж ваша дитина відчула себе зле після споживання страви або відвідування закладу громадського харчування, обов’язково звертайтеся до лікувального закладу та не займайтеся самолікуванням. Лише лікар може встановити діагноз та надати необхідні рекомендації для видужування”, – додають у прес-службі.

Окрім того, фахівці обстежили ЗНЗ №17. Грубих порушень на харчоблоці, які могли б призвести до гострої кишкової інфекції, не виявили. Однак зафіксували ряд інших дрібних порушень, які директору школи рекомендували усунути. А в класах, де навчалися хворі діти, провели дезінфекцію.

Із основними правилами профілактики гострих кишкових інфекцій можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, із магазинів Кіровоградщини мають вилучити масло з сальмонелою і кишковою паличкою.

Читайте також: Постраждалий від отруєння грибами олександрієць відмовився від лікування та пішов із медзакладу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар