5-місячну дівчинку забрали з неблагополучної родини у Світловодську

Поліцейські у Світловодську вилучили 5-місячне немовля з неблагополучної родини завдяки небайдужості громадян.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі обласної поліції.

До Світловодського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що в одній із квартир тривалий час плаче маленька дитина. На місці правоохоронці з’ясували, що квартиру винаймає жінка, однак двері у помешкання ніхто не відчиняв. Поліцейські розшукали власників та з їх допомогою потрапили всередину житла.

У помешканні, де панував безлад, було виявлено 5-місячну дівчинку, що безперервно плакала та ймовірно вжила тютюнові вироби. Її мама перебувала у стані, що унеможливлював виконання нею батьківських обов’язків. Попередньо встановлено, що жінка зловживала алкогольними напоями.

abc03de427c5c2b54075d376af66ab22.jpg

На місці спільно з представники служби у справах дітей було складено акт оцінки потреб дитини та у зв’язку із загрозою життю малечі прийнято рішення про вилучення дитини з місця проживання та направлення її до центральної районної лікарні.

Стосовно матері поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Також за поданням поліції нині службою у справах дітей вирішується питання про постановку сім’ї на облік родин із дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах.

ba4e81ab3f078cd16f8a5ab357181088.jpg

Окрім того, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини буде розглянуто питання щодо вирішення подальшої долі дівчинки, зокрема доцільності її перебування і проживання у родині, можливого позбавлення матері батьківських прав, або направлення немовляти до дитячого будинку в обласному центрі. До того малеча буде перебувати у лікарні, де отримуватиме відповідний догляд і піклування.

Нагадаємо, на Кіровоградщині поліцейські врятували 8-річного хлопчика.

Читайте також: Менінгіт в 14-й школі: один учень захворів, у п’ятьох виявили збудник

4107217969f4b8e0a33319362ad58fa9.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар