У кропивницькій школі в декількох учнів виявили менінгіт

© rivne1.tv

У кропивницькій школі №14 виявили хворих на менінгіт. Дівчинка перебувала у реанімаційному відділенні, семирічний хлопчик – у інфекційному, ще двоє дітей є носіями менінгококової інфекції і проходять курс антибактеріальної терапії.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією телеканалу UA:Кропивницький.

У реанімаційному відділенні центральної міської лікарні перебуває учениця 14-ї школи Кропивницького, яка захворіла на менінгіт. Про це розповіла в.о. начальниці медичної частини лікарні Ольга Турбай.

Зі слів лікарки Вікторії Горської, в інфекційному відділенні лікарні два тижні знаходиться семирічний учень 14 школи, в якого виявили менінгококову інфекцію.

Двоє дітей, які є носіями менінгококової інфекції, у задовільному стані, проходять курс антибактеріальної терапії.


ОНОВЛЕНО: В обласному лабораторному центрі уточнили інформацію щодо менінгококової інфекції в учнів – хвороба уразила 1 дитину, ще 5 школярів – лише носії збудників інфекційної хвороби.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, менінгіт – це запалення захисних оболонок головного або спинного мозку людини. Бактеріальна або вірусна інфекція, що потрапляє до спинномозкової рідини (ліквору), яка циркулює у порожнинах головного та спинного мозку, та зазвичай викликає запальний процес. Однак причинами менінгіту можуть стати і певні травми, рак, вживання деяких лікарських препаратів, а також інші види інфекцій. Тому важливо виявити причину менінгіту, адже це найважливіший фактор для призначення правильного та ефективного лікування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар