Посадовцям Держпродспоживслужби 11 разів “блокували” перевірки

© freepik

Спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду обласної Держпродспоживслужби протягом 2018 року провели 88 перевірок характеристик продукції, під час яких у 134 одиницях продукції встановили порушення вимог технічних регламентів (низьковольтне електричне обладнання, миючі засоби, іграшки, радіообладнання). Також під час заходів зафіксували 11 випадків недопущення суб’єктами господарювання посадових осіб до перевірок. За це на них наклали господарські та адміністративні санкції.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Відповідно до результатів перевірок прийнято 257 рішень про вжиття обмежувальних заходів та винесено постанови про накладення штрафних санкцій. За введення в обіг продукції, що не відповідає встановленим вимогам, до суб’єктів господарювання застосували штрафні санкції на суму 333,65 тис. грн, стягнули 246,5 тис. грн. На продукцію, щодо якої виявлено порушення, введено тимчасову заборону або обмеження на її реалізацію на ринку до усунення формальної невідповідності.

Для проведення лабораторних експертиз щодо безпечності та якості нехарчової продукції у суб’єктів господарювання відібрано 50 зразків (100 одиниць) продукції. За результатами випробувань 10 зразків відповідали встановленим нормам (дитячий одяг, шкарпетки, рюкзак) та 40 – мали порушення (електрична побутова техніка, світлотехніка, миючі засоби, дитячі іграшки). Зокрема, 1 зразок продукції мав високий рівень загрози, тому було винесене рішення про заборону надання цієї продукції на ринку.

Нагадаємо, мешканцям Кіровоградщини повернули понад 200 тис. гривень за неякісні товари і послуги.

Читайте також: У Долинській в павільйоні продавали протерміновані продукти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар