Поліція оголосила у розшук підозрюваного у махінаціях Юрія Давидова

Юрій Давидов / © Ігор Чекачков для Forbes Україна

Кропивницький відділ поліції оголосив у розшук підприємця, засновника компанії “Apollo Group” Юрія Давидова. Його підозрюють у привласненні, заволодінні та розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту МВС.

Screenshot_6
скріншот з офіційного сайту МВС

Повідомляється, що Юрій Давидов переховується від слідства із 6 серпня цього року. Відтак, з метою приводу, суд виніс ухвалу про його затримання.

Давидову інкримінують скоєння злочинів передбачених ч.4 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, заволодіння та розтрата чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Нагадаємо, ймовірні махінації Юрія Давидова також є предметом розслідування у кримінальному провадженні 42017101070000250 від 17.10.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.212, ч.2 ст.205 КК України, пов’язаному із ухиленням від сплати податків та організації роботи фіктивних підприємств.

Також Давидова пов’язують із серією рейдерських захоплень підприємств на всій території України. Зокрема, 30 червня 2017 року, під час антирейдерського мітингу у Кропивницькому, керівник Братського маслопресового заводу Анатолій Доценко заявив, що його підприємство “віджимають” таким самим шляхом, як ТОВ “Нива-2010” у Бережинці.

На його думку, Юрій Давидов є одним із тих, хто професійно займається рейдерськими захопленнями підприємств за одним і тим же сценарієм.

Як пишуть Наші гроші, 3 серпня 2018 року на Антирейдерському форумі у Києві власники Братського маслопресового заводу знову заявили про причетність Давидова та пов’язаних із ним людей до рейдерського захоплення заводу та ще низки українських підприємств (див. нижче схему). Стрілочками показані підприємства, до захоплення яких, за інформацією власників БМПЗ, причетний Давидов.

Уривок з презентації Братського маслопресового заводу / © nashigroshi.org

У липні 2017 року народні депутати України Станіслав Березкін та Костянтин Яриніч, побувавши на місці подій у Бережинці, направили депутатське звернення Генеральному прокурору України Юрію Луценку, Міністру юстиції України Павлу Петренку, Міністру ВСУ Арсену Авакову та директору НАБУ Артему Ситнику щодо розслідування безпрецедентних за своєю зухвалістю фактів рейдерського захоплення сільськогосподарських та промислових підприємств України.

Окрім того Юрія Давидова, який протягом багатьох років безпосередньо керував агрохолдингом “Креатив” у Кропивницькому, підозрюють у масовій підробці фінансової звітності підприємства для банків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар