У Кропивницькому зупинили водія з рекордним вмістом алкоголю в крові

© Nedmamas

Водія з антирекордним показником драгера інспектори виявили вчора, 5 серпня, близько 17:00 на вулиці Садовій у Кропивницькому. Рівень алкоголю в його крові перевищував норму майже в 16 разів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку Патрульної поліції Кіровоградської області у Facebook.

Автомобіль “ГАЗ” рухався з порушенням ПДР, а саме, не працював лівий сигнал гальмування, що і стало причиною зупинки.

Цю несправність водій усунув на місці. Під час розмови патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння і запропонували пройти відповідний огляд. Драгер видав результат – 3,15 проміле, що майже у 16 разів перевищує допустиму норму. Водій пояснив інспекторам, що відпочивав з друзями на природі і випив з ними «за компанію».

Як пише сайт medix.in.ua, від 3 до 5 проміле алкоголю у крові класифікують як тяжке отруєння. У такому стані людина втрачає свідомість, дихає шумно, нерегулярно. Також спостерігаються неконтрольовані блювота і сечовипускання.

За керування транспортом у стані сп’яніння на 37-річного водія склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

“Керування транспортом у стані сп’яніння є однією з найпоширеніших причин скоєння ДТП. Не сідайте за кермо на підпитку. Не створюйте небезпеку для себе та оточуючих. Якщо плануєте відпочинок, залишайте авто вдома або на стоянці та скористайтесь послугами громадського транспорту”, – наголошують у поліції.

Загалом минулого тижня патрульні виявили та оформили адмінматеріали на 24-х водіїв у стані сп’яніння.

Читайте також: Вулицями Кропивницького роз’їжджав “алкоголік-рецидивіст” без водійських прав

Поширити:

Залишити коментар:

коментар