На Кіровоградщині “на гарячому” спіймали лісорубів

Мешканці села Комишувате Новоукраїнського району стурбовані незаконним випилюванням дерев. Днями небайдужі громадяни “на гарячому” спіймали “чорних лісорубів” із Новоукраїнки.

“Порушників затримали завдяки небайдужості сільської влади, керівництва господарства та активної громади, які впродовж тривалого часу здійснювали чергування”облюбованої” дроворубами території. Спиляні варварами дуби в діаметрі сягають до 1 метра”, – говорить сільський голова Комишуватого Микола Дащук.

За словами активістів, це вже не перший візит лісорубів у Комишувате.

“Вантажівку, яка курсувала селом в один бік порожня, а в другий наповнена деревиною зафіксувала камера спостереження, – розповідає депутат районної ради, керівник АПК імені Гіталова Петро Крамар. –  “Мисливців за деревиною” вистежили місцеві активісти на чолі з сільським головою. Вони ж і затримали порушників на місці скоєння злочину та зробили відповідні фото”.

На виклик небайдужої громади відразу ж виїхали працівники Новоукраїнського відділу поліції, які й задокументували дане порушення. Як повідомив нам начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук, інформацію за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі громадськість не просто обурена нахабністю браконьєрів, які знижують дерева, а й висловлюють занепокоєння тим, щоб справу “Не спустили на гальма”.

Читайте також: У Чорному лісі чоловік незаконно рубав дуби

viber_image

1


Олена Комісаренко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар