У Facebook збирали кошти для порятунку цуценяти з Кропивницького, якого вилікували ще 3 місяці тому

Невідомий чоловік у соцмережі Facebook збирав кошти для порятунку цуценяти з Кропивницького, якого вилікували та віддали новим господарям ще три місяці тому. Волонтери планують написати заяву у поліцію про шахрайство.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

У п’ятницю, 13 липня, з акаунту на ім’я Александр Николаевич був опублікований допис про збір коштів на порятунок собаки Квіточки, яка декілька місяців тому отримала рвані рани щелепи, коли невідомі змусили її з’їсти петарду. У тексті чоловік вказав номер картки Приватбанку, на яку потрібно було переводити кошти. Отримувачем значився Черевко Олександр Миколайович.

Однак, за словами волонтерів ЗГО “БІМ”, цюценя давно вилікували і вже віддали його в родину. Коли зоозахисники почали писати в коментарях про шахрайство, допис був видалений.

“Коли я побачила допис, то відразу зрозуміла, що це шахрай, – розповідає голова ЗГО “БІМ” Катерина Дорош. –  У коментарях вже були звіти про кошти, які вже відправили цій людині. Я повідомила одній із дівчат, яка переводила кошти, що цей злодій не займається тваринами, а собаку наша організація давно вилікувала і знайшла родину для неї. Дівчина пообіцяла надати чек про переведені кошти. Після того, як ми здійняли галас, допис про збір коштів і всі коментарі були видалені. Зараз ми шукаємо докази і будемо писати заяву в поліцію. Сподіваюся, що правоохоронці відкриють кримінальне провадження”.

За словами волонтерів, цуценя Квіточка отримала рвані рани щелепи, коли невідомі змусили бідолашну з’їсти петарду. Вона вибухнула прямо у роті малечі. У результаті нижня щелепа була повністю роздроблена, а зуби висіли на шкірі. Ця подія сталася 21 квітня в районі набережної міста Кропивницький.

Читайте також: Відрізані голови і здерта шкіра: поліція розслідуватиме жорстоке вбивство собак на Полтавській

Як зазначають зоозахисники, історія набула широкого резонансу не тільки у Кропивницькому, а й у інших містах України. Організація захисту тварин “Бім” кинула усі можливі сили на порятунок собаки. Під час лікування було проведено декілька операцій з відновлення щелепи, одна з яких проходила у Києві, де згодом цюценя знайшла нову сім’ю. На жаль, травма зробила Квіточку інвалідом і тепер вона може їсти тільки рідку їжу, зате зараз у неї є справжня родина.


Злата Нянько для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар