Прокуратура допомогла громаді отримати спадщину у Бобринецькому районі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Новоукраїнська місцева прокуратура допомогла територіальній громаді отримати спадщину вартістю понад 370 тис грн. Мова йде про землю однієї із сільських рад Бобринецького району.

Інформує Перша електронна газета з посиланням на прес-службу прокуратури Кіровоградської області.

Працівниками прокуратури встановлено, що посадовими особами однієї із сільських рад Бобринецького району не вживалось жодних заходів до передання на баланс сільської ради відумерлої спадщини у виді 11,6 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 370 тис грн.

Вказане майно після смерті власника тривалий час залишалося не успадкованим. Відповідно до законодавства в разі відсутності спадкоємців, орган місцевого самоврядування зобов’язаний звернутися до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою. Однак, сільська рада, на території якої був зареєстрований власник паю, проігнорувала вимоги законодавства.

Зважаючи на викладене прокуратура звернулася до суду із позовними вимогами про визнання цієї спадщини відумерлою, які судом задоволені. Земельну ділянку (пай) зобов’язано передано на баланс територіальної громади села.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар