На Миколаївщині засудили “покупців-викрадачів” з Кіровоградської області

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Первомайською місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення у розгляді Первомайським міськрайонним судом кримінального провадження по обвинуваченню двох жителів Кіровоградської області у незаконному заволодінні транспортним засобом. Чоловіки під виглядом покупців намагалися викрасти автомобіль.

Інформує Перша електронна газета з посиланням на Первомайську місцеву прокуратуру.

У ході судового розгляду встановлено, що у листопаді 2017 року двоє чоловіків, віком 21 та 22 роки, приїхали до м. Первомайськ для купівлі автомобіля “Fiat Croma”, який знайшли через оголошення по інтернету. Зустрівшись з власником автомобіля, під час огляду автомобіля та перевірки його технічного стану, зловмисники сіли в автомобіль та зникли з місця події зникли.

Їхні дії кваліфіковано за ч. 2 ст 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

17 травня суд, прийнявши до уваги всі докази вини обвинувачених, підтримав позицію прокуратури та визнав зловмисників винними у інкримінованому кримінальному правопорушенні, призначивши покарання одну з фігурантів покарання у вигляді 6 років позбавлення волі, іншому — 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Загалом, з початку року правоохоронцями зареєстровано 61 кримінальне провадження за фактами незаконного заволодіння транспортними засобами, з яких, на даний час, вже третину з обвинувальними актами скеровано до суду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар