“Олександрійський маніяк” скаржиться на побиття і просить перевести його в Київський СІЗО

© "Моя Олександрія"

В Олександрії триває судoвий процес проти Володимира Никитюка, якого підозрюють у двох вбивствах і замаху на вбивствo. Підозрюваний говорив про знущанням над ним і попросився перевестися у Київський СІЗО.

Чергове засідання відбулося учора, 8 лютого, повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Мою Олександрію“.

На початку засідання обвинувачений передав суду відповідь з Європейського суду, в якому ЄСПЛ просить дослати матеріали, що стосуються скарг і експертиз підсудного на знущання під час слідства в Олександрії і незаконне утримання з 10 по 23 серпня 2016 року в Олександрійському міськвідділі на другому поверсі.

9665b766a027t
© “Моя Олександрія”

Також Никитюк продовжує скаржитися на знущання в Кропивницькому СІЗО. Так, за його словами, 31 січня 2018 року його знову побили. Наглядачi, за його словами, виволокли його в коридор, били ногами, силою обстригли, одягли смугастий одяг і посадили в льох до 5 лютого.

Виходячи з такої ситуації Никитюк просить суд перевести його в Київський СІЗО, а процес продовжувати в режимі відеоконференції.

Суд взяв лист з ЄСПЛ на розгляд. Що стосується перекладу в Київський СІЗО, тo в цьому йому відмовили.

d31d6257ff94t
© “Моя Олександрія”

Окрім цього, Нікiтюку продовжили утримання під вартою на 60 днів.

Наступне засідання призначили на 20 лютого в 13:00.

Нагадаємо, судимого за вбивства 46-річного уродженця Волині, який достроково звільнився з місць несвободи за «законом Савченко», було затримано співробітниками поліції у серпні минулого року за підозрою у грабежі. В ході слідчих дій встановлено його причетність до вбивств вищезазначених осіб, скоєних в умовах неочевидності. У закинутому будинку, де він жив після дострокового звільнення за законом Савченко, слідчі знайшли речі вбитих і календар з позначками напроти дат вбивств.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар