Як у Кропивницькому працюють пункти обігріву

У зв’язку зі зниженням температури повітря та погіршенням погодних умов, у Кропивницькому в закладах охорони здоров’я, соціального захисту населення та на житлово-експлуатаційних дільницях організовано роботу пунктів обігріву громадян. Їхню роботу перевіряла рейдова група.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна.

Ознайомитись із роботою пунктів обігріву сьогодні, 19 січня, виїхала рейдова група у складі заступника міського голови Наталії Дзюби, начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка та депутата міської ради Кропивницького Олега Краснокутського.

“Обов’язок влади – надати підтримку людям, які у негоду опинилися на вулиці, і яким ніде зігрітися взимку, – зазначила Наталія Дзюба. – У тимчасових пунктах обігріву людині, за необхідності, мають надати медичну допомогу, запропонувати гарячий чай та надати місце, де можна відпочити та відігрітись. Стабільна робота пунктів обігріву – це питання захисту життя і здоров’я кропивничан”.

Рейдова група відвідала пункти обігріву розташовані у лікарні швидкої медичної допомоги, міській поліклініці №1, ЖЕО №1, міському центрі для безпритульних осіб та при територіальному центрі соціального обслуговування Фортечного району.

Усі пункти забезпечені необхідними медикаментами, продуктами харчування та чаєм. Є спеціально відведенні місця, де людина може деякий час посидіти та зігрітись, у деяких пунктах обігріву можна навіть прийняти душ.

Нагадаємо, на Кіровоградщині забезпечено функціонування 43-х стаціонарних пунктів обігріву. В основному – це ФАПи, амбулаторії, залізничні станції, сільські ради. У пунктах обігріву цілодобово чергуватимуть відповідальні працівники, волонтери та представники громадських організацій.

Також 16 січня на Кіровоградщині розгорнули 19 мобільних пунктів обігріву.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар