За хабар у 1000 доларів мешканець Кіровоградщини заплатить штраф

Затримання злочинця у грудні 2016 року

Прокуратура Кіровоградщини завершила слідство стосовно підприємця, який намагався відкупитися від незаконної порубки дерев і заплатити поліцейському 1000 доларів США. Чоловік заплатить державі 12 750 грн штрафу.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Незважаючи на те, що обвинувачений не визнав вину у вчиненні ним вказаного кримінального правопорушення, пред’явлене прокурором обвинувачення підтверджене в повному обсязі сукупністю зібраних по справі та досліджених у судовому засіданні доказів.

Відповідно до вироку суду його визнано винним за ч. 1 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (12 750 грн). В свою чергу суму неправомірної вигоди суд постановив передати на користь держави.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід у виді домашнього арешту відносно засудженого змінено на особисте зобов’язання.

Нагадаємо, у ході досудового розслідування встановлено, що у грудні 2016 року обвинувачений з метою ухилення від відповідальності за незаконну порубку та заготівлю цінних порід деревини намагався надати неправомірну вигоду співробітнику Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

На час досудового розслідування судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Також як повідомляють власні джерела Центральноукраїнського антикорупційного офісу, 28 січня 2017 року, працівниками ГУ БКОЗ СБУ спільно з СБУ у Кіровоградської області та Генеральною прокуратурою України за підозрою в наданні неправомірної вигоди був затриманий заступник прокурора Кіровоградської області Олексій Варакін. Заступника прокурора затримали під час передачі хабара в розмірі 1000 доларів США військовому прокурору за те, щоб останній не подавав позов до суду.

А ще двох працівників Кіровоградського райвідділу поліції на окружній дорозі міста затримали під час отримання частини хабара. Правоохоронці встановили, що  начальник сектору карного розшуку та старший оперуповноважений вимагав тисячу доларів від кропивничанина, щоб нібито “відмазати” його від крадіжки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар